Hasiči si vyskúšajú nový tunelový špeciál

18.01.2010 Levoča

Taktické cvičenie hasičov z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Levoči zamerané na likvidáciu požiaru motorového vozidla sa uskutoční v stredu 20. januára v areáli hasičskej stanice v ...
Hovorkyňa Prezídia HaZZ Silvia Jančovičová uviedla, že levočskí hasiči si tiež vyskúšajú nové hasičské vozidlo, tzv. tunelový špeciál.
Takýto tunelový špeciál je už tretím tohto charakteru na Slovensku. Disponujú ním hasiči v Petržalke pre tunel Sitina a tiež v Mengusovciach na možné zásahy v tuneli Bôrik. Vozidlo je vybavené na zásahy v nedýchateľnom a rizikovom prostredí, kde sa vyskytuje prudký nárast teplôt a je nutné zabezpečiť dostatočné zásoby vzduchu pre hasičov i motor vozidla. Možno ho tiež využiť v prípadoch protiplynovej služby a dá sa plne využívať na zložité zásahy v členitých podzemných priestoroch ako napr. podzemné garáže.
Cvičenie sa začne o 10.00 h, bude vykonávané v priestore za hasičskou stanicou v Behárovciach a je rozdelené na dve etapy. V prvej bude preverená činnosť pri vzniku dopravnej nehody dvoch osobných motorových vozidiel so zranením dvoch osôb. Druhá etapa je zameraná na likvidáciu požiaru osobného motorového vozidla. Po skončení praktického cvičenia budú príslušníci HaZZ preškolení na používanie a obsluhu tunelového špeciálu.
 

Vyberte región